Pant og glassemballasje

Våre 0,7 l flasker bruker vi gjerne flere ganger

Miljobilder 2010 372

Pant og glassflasker

Våre 0,7 liters saftflasker inngår i en egen panteordning. Flaskene kan leveres i Askim hele året. Om høsten tar også eplemottakene imot flasker til pant. Du finner informasjon om dem her: Mottakssteder for epler om høsten

Panteprisen er NOK 3 per flaske etter 1.9.2018. Har du først kjøpt flasker, så kan du bruke dem senere også. Gjenbruk er miljøvennlig.


Vi liker glass og her ser du hvorfor:

  • Glass er et permanent materiale. Det betyr at når det først er produsert kan det gjenvinnes i det uendelige uten å tape verdi. I motsetning til plast og papir som er ikke-permanente materialer som gjenvinnes et visst antall ganger før fibrene er utslitt.
  • Glass er helt tett. Denne egenskapen gjør at det egner seg meget godt til konservering av mat og drikke. På denne måten bidrar glassemballasje til mindre matsvinn ved å ta godt vare på maten.
  • Glassemballasje er et trygt materiale. Det er ingen helserisiko ved å bruke glassemballasje. Det er ingen migrasjon av kjemikalier fra emballasjen til innholdet.
  • Det er et meget godt system for gjenvinning av glass i Norge og Europa. I Norge blir 93 % av all drikkevareemballasje materialgjenvunnet.
  • I glassemballasje som produseres i Skandinavia er det opptil 95 % resirkulert glass.

Les mer om hva Sirkel skriver om våre glassflasker her:

Omsorg på flaske