Pant og glassemballasje

Våre 0,7 l flasker med crown kork bruker vi gjerne flere ganger

Miljobilder 2010 372

Pant og glassflasker

Våre 0,7 liters saftflasker inngår i en egen panteordning. Flaskene kan leveres i Askim hele året. Om høsten tar også eplemottakene imot flasker til pant. Du finner informasjon om dem her: Mottakssteder for epler om høsten

Det er ikke pant på flasker med skrukork: eks. Årgang, Ritni og 0,33l. Det samme gjelder gelè - og syltetøyglass. Disse kastes i glassgjenvinning.

Panteprisen er 3 kr per flaske. Har du først kjøpt flasker, så kan du bruke dem senere også. Gjenbruk er miljøvennlig. Les nedenfor om utgående flasker uten pant.


Vi liker glass og her ser du hvorfor:

  • Glass er et permanent materiale. Det betyr at når det først er produsert kan det gjenvinnes i det uendelige uten å tape verdi. I motsetning til plast og papir som er ikke-permanente materialer som gjenvinnes et visst antall ganger før fibrene er utslitt.
  • Glass er helt tett. Denne egenskapen gjør at det egner seg meget godt til konservering av mat og drikke. På denne måten bidrar glassemballasje til mindre matsvinn ved å ta godt vare på maten.
  • Glassemballasje er et trygt materiale. Det er ingen helserisiko ved å bruke glassemballasje. Det er ingen migrasjon av kjemikalier fra emballasjen til innholdet.
  • Det er et meget godt system for gjenvinning av glass i Norge og Europa. I Norge blir 93 % av all drikkevareemballasje materialgjenvunnet.
  • I glassemballasje som produseres i Skandinavia er det opptil 95 % resirkulert glass.

Utgående flasker

Vi tar ikke lengre i mot pant på flasker med såkalt "innbrent" etikett (se bildet). Fra 1.1. 2020 tar vi ikke pant på den "gamle" eplemostflasken vår. Disse flaskene har ikke vært i bruk hos oss på flere år. Vi tar i mot pant på våre 0,7 l flasker med papiretiketter.

Les mer om hva Sirkel skriver om våre glassflasker her:

Omsorg på flaske