Pant og glassemballasje

Våre 0,7 liters flasker med crown kork og papiretikett bruker vi gjerne flere ganger!

Tomme 0,7 liters flasker

Pant og glassflasker

Våre 0,7 liters saftflasker inngår i en egen panteordning. Flaskene kan leveres i Askim hele året. Om høsten tar også eplemottakene imot flasker til pant. Du finner informasjon om dem her: Mottakssteder for epler om høsten

Det er ikke pant på flasker med skrukork: eks. Årgang, Ritni og 0,33 l. Det samme gjelder gelé - og syltetøyglass. Disse kastes i glassgjenvinning.

Pantepris

Panteprisen er 3 kr per flaske. Har du først kjøpt flasker, så kan du bruke dem senere også. Gjenbruk er miljøvennlig.

Glass er bærekraftig

Glass er et permanent materiale. Det betyr at når det først er produsert kan det gjenvinnes i det uendelige uten å tape verdi. I motsetning til plast og papir som er ikke-permanente materialer som gjenvinnes et visst antall ganger før fibrene er utslitt.

Glass og matsvinn

Glass er helt tett. Denne egenskapen gjør at det egner seg meget godt til konservering av mat og drikke. På denne måten bidrar glassemballasje til mindre matsvinn ved å ta godt vare på maten.

Glassemballasje er et trygt materiale. Det er ingen helserisiko ved å bruke glassemballasje. Det er ingen migrasjon av kjemikalier fra emballasjen til innholdet.

93 % gjenvinninggrad på glass i Norge

I Norge og Europa har vi god praksis for oppsamling og gjenvining av glass. I Norge blir 93 % av all drikkevareemballasje materialgjenvunnet.

I glassemballasje som produseres i Skandinavia er det opptil 95 % resirkulert glass.

Flasker uten pant kastes i glasscontainer

Syltetøyglass og geleglass skal kastes i egne containere for glassgjenvinning. Det samme gjelder flasker uten pant der det er skurkork: eks. Årgang Askim og 0,33 l flaskene er det ikke pant på. Våre tradisjonelle saftflasker 0,7 l med crownkork kan leveres i Askim eller på en av eplemottakene om høsten for panting.

Utfasede flasker

Etter 1.1.2020 tar vi ikke lengre i mot pant på bærsaftflasker med såkalt "innbrent" etikett. Vi tar fortsatt imot pant på våre 0,7 l flasker med papiretiketter.

Utfasede flasker

Fra 1.1. 2020 tar vi ikke pant på den "gamle" eplemostflasken vår, se bildet. Disse flaskene har ikke vært i bruk hos oss på flere år. Vi vil fortsatt ta i imot pant på våre 0,7 l flasker med papiretiketter.

Les mer om hva Sirkel skriver om våre glassflasker her:

Omsorg på flaske