Pant og glassemballasje

Våre 0,7 liters flasker med crown kork og papiretikett bruker vi gjerne flere ganger!

Miljobilder 2010 372

Utgående flasker - bærsaftflasker utgår med pant 1.1.2020

Etter 1.1.2020 tar vi ikke lengre i mot pant på bærsaftflasker med såkalt "innbrent" etikett. Vi tar fortsatt imot pant på våre 0,7 l flasker med papiretiketter.

Utgående flasker- Eplemost med innbrent etikett

Fra 1.1. 2020 tar vi ikke pant på den "gamle" eplemostflasken vår, se bildet. Disse flaskene har ikke vært i bruk hos oss på flere år. Vi vil fortsatt ta i imot pant på våre 0,7 l flasker med papiretiketter.

Pant og glassflasker

Våre 0,7 liters saftflasker inngår i en egen panteordning. Flaskene kan leveres i Askim hele året. Om høsten tar også eplemottakene imot flasker til pant. Du finner informasjon om dem her: Mottakssteder for epler om høsten

Det er ikke pant på flasker med skrukork: eks. Årgang, Ritni og 0,33 l. Det samme gjelder gelè - og syltetøyglass. Disse kastes i glassgjenvinning.

Pantepris

Panteprisen er 3 kr per flaske. Har du først kjøpt flasker, så kan du bruke dem senere også. Gjenbruk er miljøvennlig.


Vi liker glass og her ser du hvorfor:

  • Glass er et permanent materiale. Det betyr at når det først er produsert kan det gjenvinnes i det uendelige uten å tape verdi. I motsetning til plast og papir som er ikke-permanente materialer som gjenvinnes et visst antall ganger før fibrene er utslitt.
  • Glass er helt tett. Denne egenskapen gjør at det egner seg meget godt til konservering av mat og drikke. På denne måten bidrar glassemballasje til mindre matsvinn ved å ta godt vare på maten.
  • Glassemballasje er et trygt materiale. Det er ingen helserisiko ved å bruke glassemballasje. Det er ingen migrasjon av kjemikalier fra emballasjen til innholdet.
  • Det er et meget godt system for gjenvinning av glass i Norge og Europa. I Norge blir 93 % av all drikkevareemballasje materialgjenvunnet.
  • I glassemballasje som produseres i Skandinavia er det opptil 95 % resirkulert glass.

Les mer om hva Sirkel skriver om våre glassflasker her:

Omsorg på flaske