Levere epler

Vi presser dine hageepler og åpner eplemottak i Askim lørdag 5. september.

Vi tar IKKE i mot glassepler, aronia/svartsurbær, pærer eller plommer.

Bestefar og barn leverer epler

Eplemottak i Askim åpner lørdag 5. september. Velkommen!

Et eple fra hagen din kan bli til velsmakende produkter hvis du plukker og leverer det til oss. Vi mener at alle epler fortjener å bli brukt og har åpent eplemottak i Askim. Vi betaler 4,75 kr/kg. I tillegg samarbeider vi med flere eplemottak på Østlandet. Disse har egne priser og du finner informasjon her:

Mottakssteder for epler

Vi tar IKKE i mot glassepler, aronia/svartsurbær, pærer eller plommer.

Hva slags epler kan du levere?

Tilgodelapp

Leverer du rabarbra, bær (rips, solbær, bringebær, blåbær) og epler i Askim får du en tilgodelapp. Den kan fritt benyttes i butikken vår, eller du kan ta ut pengene i kontanter inntil 4000 kr. Ifølge Skatteloven er grensen for skattefri inntekt for hage- og naturprodukter kr 4000 pr. år. For foretak gjelder egne priser og egne avtaler. Levering av større kvantum (som overstiger kr 4000 pr. år) skal avtales på forhånd og faktureres oss i etterkant og iht. utskrevet veieseddel. Egenerklæringsskjema skal fylles ut ved levering. Vi tar ikke i mot glassepler (tidligepler), plommer, pærer eller aronia/svartsurbær.

Egnede epler til pressing

Vi tar ikke imot glassepler da de ikke egner seg til pressing. Eplene må være modne, og kan ha friske støtmerker. Del eplet i to å se om steinene er på vei til å bli brune. Brune steiner er tegn på at eplene er modne. Smak også på eplet! Epler med mugg og råteskaper aksepteres ikke. Pærer, plommer, aronia/svartsurbær mottas ikke.

Les mer om hvilke epler du kan levere

Plukk i riktig emballasje

Vi anbefaler at du plukker i pappesker, trekasser eller kurver. Lever eplene så snart de er plukket. Du kan gjerne levere flere ganger i løpet av høsten.

Og søtere blir de..

Jo lengre eplene henger på trærne, dess søtere blir dem. Det er høst- og vinterfrukten som egner seg best til å lage eplemost, fordi den har best balanse mellom sukker, syreinnhold og aroma.