Levere epler

Vi presser hageepler!

Vi tar IKKE i mot glassepler, druer, aronia/svartsurbær, pærer eller plommer.

Bestefar og barn leverer epler

Eplemottaket i ASKIM er avsluttet for i år.

Et eple fra hagen din kan bli til velsmakende produkter hvis du plukker og leverer det til oss. Vi mener at alle epler fortjener å bli brukt og har åpent eplemottak i Askim. Takk til alle som leverer epler til oss. Merk at fabrikkbutikken holder åpent hele året. Velkommen innom!

Vi tar IKKE i mot glassepler, aronia/svartsurbær, druer, pærer eller plommer.

Vi samarbeider med flere eplemottak på Østlandet. De har egne priser og du finner informasjon her:

Mottakssteder for epler

Tilgodelapp

Leverer du rabarbra, bær (rips, solbær, bringebær, blåbær) og epler i Askim får du en tilgodelapp. Den kan fritt benyttes i butikken vår. For foretak gjelder egne priser og egne avtaler. Levering av større kvantum (som overstiger kr 4000 pr. år) skal avtales på forhånd og faktureres oss i etterkant og iht. utskrevet veieseddel. Egenerklæringsskjema skal fylles ut ved levering. Vi tar ikke i mot glassepler (tidligepler), plommer, pærer eller aronia/svartsurbær.

Egnede epler til pressing

Vi tar ikke imot glassepler da de ikke egner seg til pressing. Eplene må være modne, og kan ha friske støtmerker. Del eplet i to å se om steinene er på vei til å bli brune. Brune steiner er tegn på at eplene er modne. Smak også på eplet! Epler med mugg og råteskaper aksepteres ikke. Pærer, plommer, aronia/svartsurbær mottas ikke.

Les mer om hvilke epler du kan levere

Plukk i riktig emballasje

Vi anbefaler at du plukker i pappesker, trekasser eller kurver. Lever eplene så snart de er plukket. Du kan gjerne levere flere ganger i løpet av høsten.

Og søtere blir de..

Jo lengre eplene henger på trærne, dess søtere blir dem. Det er høst- og vinterfrukten som egner seg best til å lage eplemost, fordi den har best balanse mellom sukker, syreinnhold og aroma.