Epler

Vi presser dine hageepler! Vi tar ikke i mot pærer.

Miljobilder 2010 711

Om høsten tar vi imot epler, se forsiden for start- og sluttdato for mottak Askim Frukt -og Bærpresseri

Et eple fra hagen din kan bli til velsmakende produkter hvis du plukker og leverer det til oss. Vi mener at alle epler fortjener å bli brukt og har eplemottak i Askim og vi samarbeider med flere mottak på Østlandet. Disse har egne priser og du finner informasjon her: Mottakssteder for epler

Vi tar ikke i mot pærer.


Les mer om hvordan du kan vurdere om eplene er klare for innlevering nedenfor:

Egnede epler til pressing

Vi tar ikke imot glassepler da de ikke egner seg til pressing. Eplene må være modne, og kan ha friske støtmerker. Del eplet i to å se om steinene er på vei til å bli brune. Brune steiner er tegn på at eplene er modne. Smak også på eplet! Epler med mugg og råteskaper aksepteres ikke. Pærer mottas ikke.

Plukk i riktig emballasje

Vi anbefaler at du plukker i pappesker, trekasser eller kurver. Lever eplene så snart de er plukket. Du kan gjerne levere flere ganger i løpet av høsten.

Og søtere blir de..

Jo lengre eplene henger på trærne, dess søtere blir de. Det er høst- og vinterfrukten som egner seg best til å lage eplemost fordi den har best balanse mellom sukker, syreinnhold og aroma.