Levere epler

Vi presser dine hageepler!

Vi tar IKKE i mot glassepler, aronia/svartsurbær, pærer eller plommer.

Bestefar og barn leverer epler

Vi presser dine hageepler

Om høsten kan du levere epler! Eplemottakene åpner vanligvis i sept og stenger i løpet av oktober. Dato for åpning avhenger av vær og modningsprosesser og bestemmes i august. Vi legger ut informasjon her.

Et eple fra hagen din kan bli til velsmakende produkter hvis du plukker og leverer det til oss. Vi mener at alle epler fortjener å bli brukt og har åpent eplemottak i Askim. I tillegg samarbeider vi med flere eplemottak på Østlandet. Disse har egne priser og du finner informasjon her:

Mottakssteder for epler

Vi tar IKKE i mot glassepler, aronia/svartsurbær, pærer eller plommer.


Hvordan vet du om eplene kan leveres?

Egnede epler til pressing

Vi tar ikke imot glassepler da de ikke egner seg til pressing. Eplene må være modne, og kan ha friske støtmerker. Del eplet i to å se om steinene er på vei til å bli brune. Brune steiner er tegn på at eplene er modne. Smak også på eplet! Epler med mugg og råteskaper aksepteres ikke. Pærer, plommer, aronia/svartsurbær mottas ikke.

Plukk i riktig emballasje

Vi anbefaler at du plukker i pappesker, trekasser eller kurver. Lever eplene så snart de er plukket. Du kan gjerne levere flere ganger i løpet av høsten.

Og søtere blir de..

Jo lengre eplene henger på trærne, dess søtere blir dem. Det er høst- og vinterfrukten som egner seg best til å lage eplemost, fordi den har best balanse mellom sukker, syreinnhold og aroma.