Levere epler

Vi presser dine hageepler!

Vi tar IKKE i mot glassepler, aronia/svartsurbær, pærer eller plommer.

MG 6916

2020: Siste dag for åpent Eplemottak i Askim var lørdag 24. oktober.

Takk til alle dere som har levert epler til oss i år. Merk at fabrikkbutikken holder åpent hele året. Velkommen innom!

Et eple fra hagen din kan bli til velsmakende produkter hvis du plukker og leverer det til oss. Vi mener at alle epler fortjener å bli brukt og har åpent eplemottak i Askim. Vi betaler 4,75 kr/kg. I tillegg samarbeider vi med flere eplemottak på Østlandet. Disse har egne priser og du finner informasjon her:

Mottakssteder for epler

Vi tar IKKE i mot glassepler, aronia/svartsurbær, pærer eller plommer.

Hva slags epler kan du levere?

Tilgodelapp

Leverer du rabarbra, bær (rips, solbær, bringebær, blåbær) og epler i Askim får du en tilgodelapp. Den kan fritt benyttes i butikken vår, eller du kan ta ut pengene i kontanter inntil 4000 kr. Ifølge Skatteloven er grensen for skattefri inntekt for hage- og naturprodukter kr 4000 pr. år. For foretak gjelder egne priser og egne avtaler. Levering av større kvantum (som overstiger kr 4000 pr. år) skal avtales på forhånd og faktureres oss i etterkant og iht. utskrevet veieseddel. Egenerklæringsskjema skal fylles ut ved levering. Vi tar ikke i mot glassepler (tidligepler), plommer, pærer eller aronia/svartsurbær.

Egnede epler til pressing

Vi tar ikke imot glassepler da de ikke egner seg til pressing. Eplene må være modne, og kan ha friske støtmerker. Del eplet i to å se om steinene er på vei til å bli brune. Brune steiner er tegn på at eplene er modne. Smak også på eplet! Epler med mugg og råteskaper aksepteres ikke. Pærer, plommer, aronia/svartsurbær mottas ikke.

Les mer om hvilke epler du kan levere

Plukk i riktig emballasje

Vi anbefaler at du plukker i pappesker, trekasser eller kurver. Lever eplene så snart de er plukket. Du kan gjerne levere flere ganger i løpet av høsten.

Og søtere blir de..

Jo lengre eplene henger på trærne, dess søtere blir dem. Det er høst- og vinterfrukten som egner seg best til å lage eplemost, fordi den har best balanse mellom sukker, syreinnhold og aroma.