Iskake med solbærgelé
Iskake med solbærgelé
225 g søt havrekjeks, (for eksempel Bixit)
100 g smeltet smør
3 egg
100 g sukker
4 dl kremfløte
1 1/2 teskje vaniljesukker
1 glass solbærgelé (250 g)
Finn frem en springform ca 24 cm i diameter. Ha bakepapir i bunnen. (Da er det enklere å få den ferdige iskaken løs av formen.)
Knus kjeksen og bland den med smøret. Ha kjeksblandingen i formen. Press den forsiktig ut i kantene, slik at bunnen ikke blir for hard.
Pisk egg og sukker til kremet eggedosis. Det tar ca 5 minutter. Sett skålen til side. Pisk kremfløte til krem sammen med vaniljesukkeret i en ny skål. Bland sammen krem og eggedosis.
Hell ismassen i formen og tilsett små biter av solbærgelé. Fordel dem forsiktig i formen. Ha gjerne litt gelé på toppen som pynt.
Sett iskaken i fryseren i minimum 6 timer. Ta den ut av fryseren minst en halv time før servering og pynt med spiselige blomster eller bær. Vi har brukt roser og lavendel fra hagen. Iskaken kan lages flere dager i forveien.