Mørk sjokolademousse med kirsebær og hasselnøtter

Mørk sjokolademousse med kirsebær og hasselnøtter
Ingredienser:
175 g mørk sjokolade
1 ss Cognac eller Armagnac (kan sløyfes)
2 ss kaffe
4 egg
2 dl fløte
1 pose frosne kirsebær, opptint
2 ss sukker
En neve hasselnøtter
Fremgangsmåte:
- Grovhakk sjokoladen og ha den i en blandebolle av metall sammen med kaffe og Cognac eller Armagnac.
- Smelt blandingen over en kjele med rykende varmt vann mens du rører konstant til sjokoladen er helt smeltet og fri for klumper. Ta kjelen av varmen.
- Skill eggene og ha eggehvitene over i en ny blandebolle.
- Visp eggeplommene inn i sjokoladeblandingen, én av gangen.
- Pisk eggehvitene til myk marengs og pisk fløten til en lett krem i en tredje blandebolle. Vend forsiktig inn eggehvitene, litt av gangen, og vend deretter inn den piskede fløten til blandingen er helt jevn.
- Sett sjokolademoussen i kjøleskap over natten. Ta moussen ut av kjøleskapet en halvtime før servering.
- Mens moussen tempereres siler du kirsebærene og koker opp saften fra posen sammen med sukkeret. La det småkoke til du har en tykk saus.
- Rist hasselnøttene i en tørr panne på medium varme til de blir lett gyldne.
- Legg en stor skje sjokolademousse på tallerkenen, lag en liten grop i midten hvor du legger kirsebærene og litt av sausen. Topp med ristede hasselnøtter.
En sjokolademousse uten tilsatt sukker som er laget på mørk sjokolade matcher derfor perfekt med sødmenivået i drikken. Sjokolade, kirsebær og hasselnøtter er en klassisk og herlig kombinasjon som aldri slår feil.