Mørk sjokolademousse med kirsebær og hasselnøtter

Askim Frukt Baer 0525 4744

Mørk sjokolademousse med kirsebær og hasselnøtter

Ingredienser:

175 g mørk sjokolade

1 ss Cognac eller Armagnac (kan sløyfes)

2 ss kaffe

4 egg

2 dl fløte

1 pose frosne kirsebær, opptint

2 ss sukker

En neve hasselnøtter

Fremgangsmåte:

  • Grovhakk sjokoladen og ha den i en blandebolle av metall sammen med kaffe og Cognac eller Armagnac.
  • Smelt blandingen over en kjele med rykende varmt vann mens du rører konstant til sjokoladen er helt smeltet og fri for klumper. Ta kjelen av varmen.
  • Skill eggene og ha eggehvitene over i en ny blandebolle.
  • Visp eggeplommene inn i sjokoladeblandingen, én av gangen.
  • Pisk eggehvitene til myk marengs og pisk fløten til en lett krem i en tredje blandebolle. Vend forsiktig inn eggehvitene, litt av gangen, og vend deretter inn den piskede fløten til blandingen er helt jevn.
  • Sett sjokolademoussen i kjøleskap over natten. Ta moussen ut av kjøleskapet en halvtime før servering.
  • Mens moussen tempereres siler du kirsebærene og koker opp saften fra posen sammen med sukkeret. La det småkoke til du har en tykk saus.
  • Rist hasselnøttene i en tørr panne på medium varme til de blir lett gyldne.
  • Legg en stor skje sjokolademousse på tallerkenen, lag en liten grop i midten hvor du legger kirsebærene og litt av sausen. Topp med ristede hasselnøtter.

En sjokolademousse uten tilsatt sukker som er laget på mørk sjokolade matcher derfor perfekt med sødmenivået i drikken. Sjokolade, kirsebær og hasselnøtter er en klassisk og herlig kombinasjon som aldri slår feil.