Rødbetesalat m/ appelsin, feta, granateple og pistasje

Askim Frukt Baer 0525 4721


Ingredienser:

Fire rødbete

Én appelsin

Babyspinat, én pose

Pistasjenøtter, en håndfull

Fetaost, en håndfull

Granateplekjerner, en håndfull

Dill

Vinaigrette:

1 ts dijonsennep

2 ss hvitvinseddik

2 ss honning

2 ss juice fra appelsinene

6 ss god olivenolje

Salt & pepper

Fremgangsmåte:

  • Pakk rødbetene hele og med skall i aluminiumsfolie og bak i ovnen i halvannen time på 200 grader. La de kjøle seg ned til romtemperatur før du skreller de.
  • Lag vinaigretten ved først å vispe sammen alle ingrediensene unntatt olje, salt og pepper til en jevn masse. Hell deretter i oljen litt og litt i en tynn stråle mens du visper hele tiden. Smak til med salt og pepper.
  • Skjær av topp og bunn av appelsinen og skjær deretter bort skallet. Kutt appelsinene i fileter ved å skjære de i båter mellom de hvite membranene. Et tips er å gjøre dette over en blandebolle slik at du fanger opp saften som renner ut mens du kutter.
  • Bland sammen spinat, beter, appelsin og pistasjenøtter rett før servering og topp med fetaost, dill og granateplekjerner.
  • Server med vinaigretten ved siden av.

Rødbetesalat til Askim Musserende Eple & Kirsebær

Den naturlige sødmen i Askim Musserende Eple & Kirsebær passer perfekt til en salat med bakte norske rotgrønnsaker. Kirsebær og rødbeter er en utrolig god kombinasjon. Sødmen i rotfrukten og bærene trenger syre for å skape balanse, så her gjør appelsin og en syrlig vinaigrette jobben. Saltet fra fetaosten og de jordlige tonene fra pistasjenøttene passer også ypperlig til den friske og sødmefulle salaten.