Ovnsbakte kyllingvinger med ripsgelémarinade og ranch-dip
OVNSBAKTE KYLLINGVINGER MED RIPSGELÉMARINADE OG RANCH-DIP
(4 personer)
Tilberedning: 10 minutter. Steketid: ca. 30 minutter.
Ca. 1 kg kyllingvinger
MARINADE:
1 dl ripsgelé
0,5 dl balsamicoeddik
2 ss soyasaus
1 ts chiliflak
1 ts hvitløkspulver
1 ts løkpulver
RANCH-DIP:
1 dl rømme (ev. lettrømme)
1 dl majones (ev. lettmajones)
1 ts sitronsaft/eplesidereddik
1 ts Worcestershire-saus
0,5 ts hvitløkspulver
0,5 ts løkpulver
1 neve finhakkede urter (for eksempel persille, gressløk, oregano)
1 klype salt
TIL SERVERING:
Sprø grønnsaker, for eksempel endive, gulrot, stangselleri og reddik
Slik gjør du:
MARINERTE KYLLINGVINGER:
Forvarm ovnen til 180 grader. Tørk godt av kyllingvingene. Bland ingrediensene til marinaden i en kjele, gi blandingen et oppkok og pisk til alt har smeltet sammen. Reduser varmen og la marinaden putre i et par minutter. Hell den over i en bolle og avkjøl den i et par minutter før du vender kyllingvingene godt inn. Fordel dem utover en ildfast form med skinnsiden opp og bak dem i 30 minutter – pensle marinaden over kyllingen tre, fire ganger underveis. Avslutt stekeprosessen med grillen på 230 grader for en ekstra gyllen og fin stekeskorpe. Server kyllingvingene med ranch-dip og oppskårne grønnsaker.
RANCH-DIP:
Rør sammen alle ingrediensene og smak til med salt. Pynt gjerne med litt ekstra urter.