Kaldpresset Rapsolje

Vår egen rapsolje er en naturlig og sunn planteolje laget av norske rapsfrø.Konfiterte tomater i rapsolje

Nordens olivenolje

Kaldpresset Rapsolje er en sunn og hjertevennlig planteolje med et allsidig bruksområde. Rapsolje egner seg godt til baking, i dressinger, til marinering, i aioli, pestoer, til ovnsbaking av grønnsaker og til steking ved lave temperaturer.

Askim Frukt- og Bærpresseri sin kaldpressede rapsolje inneholder over 90 % av de sunnere enu- og flerumettede fettsyrene, blant annet omega-3. Erstatter du mettede fettsyrer med umettede, reduserer du kolesterolet. Høyt kolesterol er en risikofaktor i utviklingen av hjerte- og karsykdommer. Rapsolje inneholder de essensielle fettsyrene Alfalinolensyre og Linolsyre, som vi trenger i vårt kosthold. Ved kaldpressing av raps bevares næringsstoffene i oljen som E-vitamin og plantesteroler.

Raps fra Østfolds solrike landskap

Rapsfrøene brukt i vår rapsolje er dyrket på Østlandet. På forsommeren pryder rapsen åkrene med sin knallgule farge. Når planten avblomstrer, dannes små svarte frø i en belg som treskes på sensommeren når de er modne. Vi kaldpresser disse frøene til ren og naturlig rapsolje.