Kaldpresset Rapsolje

Vår egen rapsolje er en naturlig og sunn planteolje laget av norske rapsfrø.Rapsaker

Nordens olivenolje

Kaldpresset Rapsolje er en sunn og hjertevennlig planteolje med et allsidig bruksområde. Rapsolje egner seg godt til baking, i dressinger, til marinering, i aioli, pestoer, til ovnsbaking av grønnsaker og til steking ved lave temperaturer.

Askim Frukt- og Bærpresseri sin kaldpressede rapsolje inneholder over 90 % av de sunnere enu- og flerumettede fettsyrene, blant annet omega-3. Erstatter du mettede fettsyrer med umettede, reduserer du kolesterolet. Høyt kolesterol er en risikofaktor i utviklingen av hjerte- og karsykdommer. Rapsolje inneholder de essensielle fettsyrene Alfalinolensyre og Linolsyre, som vi trenger i vårt kosthold. Ved kaldpressing av raps bevares næringsstoffene i oljen som E-vitamin og plantesteroler.

Raps fra Østfolds solrike landskap

Rapsfrøene brukt i vår rapsolje er dyrket på Østlandet. På forsommeren pryder rapsen åkrene med sin knallgule farge. Når planten avblomstrer, dannes små svarte frø i en belg som treskes på sensommeren når de er modne. Vi kaldpresser disse frøene til ren og naturlig rapsolje.