Kaldpresset Rapsolje
Vår egen rapsolje er en naturlig og sunn planteolje laget av norske rapsfrø.
![Konfiterte tomater i rapsolje](https://afb.no/media/images/_640x480_crop_center-center_82_none/Konfiterte-tomater-i-rapsolje.jpg)
Nordens olivenolje
Kaldpresset Rapsolje er en sunn og hjertevennlig planteolje med et allsidig bruksområde. Rapsolje egner seg godt til baking, i dressinger, til marinering, i aioli, pestoer, til ovnsbaking av grønnsaker og til steking ved lave temperaturer.
Askim Frukt- og Bærpresseri sin kaldpressede rapsolje inneholder over 90 % av de sunnere enu- og flerumettede fettsyrene, blant annet omega-3. Erstatter du mettede fettsyrer med umettede, reduserer du kolesterolet. Høyt kolesterol er en risikofaktor i utviklingen av hjerte- og karsykdommer. Rapsolje inneholder de essensielle fettsyrene Alfalinolensyre og Linolsyre, som vi trenger i vårt kosthold. Ved kaldpressing av raps bevares næringsstoffene i oljen som E-vitamin og plantesteroler.
![Rapsaker](https://afb.no/media/images/_400xAUTO_fit_center-center_82_none/Rapsaker_191023_101632.jpg)
Raps fra Østfolds solrike landskap
Rapsfrøene brukt i vår rapsolje er dyrket på Østlandet. På forsommeren pryder rapsen åkrene med sin knallgule farge. Når planten avblomstrer, dannes små svarte frø i en belg som treskes på sensommeren når de er modne. Vi kaldpresser disse frøene til ren og naturlig rapsolje.