Hjemmelaget müsli med kirsebærsaus
Müsli:
(Ett stort glass)
500 g store havregryn
100 g gresskarkjerner
100 g solsikkekjerner
80 g kokosflak, ev. kokosmasse
150 g mandler, grovhakket
80 g rå pistasjnøtter, grovhakket
3 ss olivenolje
2 ss kirsebærsaus
2 ss honning
1 ts flaksalt
1 ts malt kanel
1 ts grovmalt kardemomme
½ ts malt ingefær
10 dadler, grovhakket
30 g tørkede blåbær, ev. annen tørket frukt/bær
Til servering:
Naturell yoghurt
Jordbærsyltetøy
Slik gjør du:
Forvarm ovnen til 160 grader. Bland alt av gryn, frø og nøtter i en stor bolle. Varm opp olje, saus og honning i en liten kjele til det er tyntflytende og vend det godt inn i grynblandingen. Tilsett krydderet og vend alt godt sammen igjen før du sprer det utover en stor stekeplate. Stek müslien til den er gyllen og sprø, ca. 50 minutter. Rør litt rundt underveis. Avkjøl og tilsett dadlene og blåbærene før du heller müslien over på et stort glass med lokk. Server sammen med yoghurt og syltetøy.
Tips! Et par skjeer fruktsaft i müslien gir ekstra god smak!