Bærekraft for Askim Frukt- og Bærpresseri AS

Bærekraft i over 80 år

Store og små epleplukkere på trappa

Bærekraft i over 80 år

Askim Frukt- og Bærpresseri har siden starten i 1936 foredlet frukt og bær fra hageeiere på Østlandet og på den måten reddet mang en ressurs!

Grunntanken i 1936 var å etablere et presseri for å ta vare på frukt som ikke ble spist med en gang. Som det står i artikkelen fra et møte hvor etableringen ble diskutert i 1936:

"Herr Kvale: Av praktisk erfaring vet jeg hvor vanskelig det er å bli av med nedfallsfrukt" og Dr. Ulland sier videre " Den naturlige saft av frukt og bær er særlig vitaminrik og vil under våre klimatiske forhold komme særlig god med i de mørke vinterdage.."

Les mer her: Folkets Rost 27 3 1936

Tanken var da som nå: Å ta vare på ressursene på en bærekraftig måte.

Bærekraft i 2020

I dag er over 60 % av eplene vi presser fra hager på Østlandet. For hvert eple som havner hos oss og ikke råtner, reduseres CO2 utslipp. Et eple som råtner på bakken avgir CO2 og øker matsvinnet. Det er mye verdi i å ta vare på eplene om høsten. I Norge er vi vokst opp med sesonger og det handler om å ta vare på det naturen gir både av smak, næringsstoffer og fiber.

Vi bruker glassemballasje fordi det er et trygt og sikkert materiale som reduserer matsvinn. Glass er enkelt å gjenvinne for deg og ordningen med å gjenvinne glass i Norden er veldig god - det betyr at våre glassflasker i stor grad er av gjenvunnet glass.