Rødbetesalat m/ appelsin, feta, granateple og pistasje

Ingredienser:
Fire rødbete
Én appelsin
Babyspinat, én pose
Pistasjenøtter, en håndfull
Fetaost, en håndfull
Granateplekjerner, en håndfull
Dill
Vinaigrette:
1 ts dijonsennep
2 ss hvitvinseddik
2 ss honning
2 ss juice fra appelsinene
6 ss god olivenolje
Salt & pepper
Fremgangsmåte:
- Pakk rødbetene hele og med skall i aluminiumsfolie og bak i ovnen i halvannen time på 200 grader. La de kjøle seg ned til romtemperatur før du skreller de.
- Lag vinaigretten ved først å vispe sammen alle ingrediensene unntatt olje, salt og pepper til en jevn masse. Hell deretter i oljen litt og litt i en tynn stråle mens du visper hele tiden. Smak til med salt og pepper.
- Skjær av topp og bunn av appelsinen og skjær deretter bort skallet. Kutt appelsinene i fileter ved å skjære de i båter mellom de hvite membranene. Et tips er å gjøre dette over en blandebolle slik at du fanger opp saften som renner ut mens du kutter.
- Bland sammen spinat, beter, appelsin og pistasjenøtter rett før servering og topp med fetaost, dill og granateplekjerner.
- Server med vinaigretten ved siden av.
Rødbetesalat til Askim Musserende Eple & Kirsebær
Den naturlige sødmen i Askim Musserende Eple & Kirsebær passer perfekt til en salat med bakte norske rotgrønnsaker. Kirsebær og rødbeter er en utrolig god kombinasjon. Sødmen i rotfrukten og bærene trenger syre for å skape balanse, så her gjør appelsin og en syrlig vinaigrette jobben. Saltet fra fetaosten og de jordlige tonene fra pistasjenøttene passer også ypperlig til den friske og sødmefulle salaten.