Konfiterte tomater i rapsolje
(1 stort glass)
800 g cherrytomater, gjerne ulike farger
4 fedd hvitløk
3 stilker timian
Liten neve basilikum
1 ts flaksalt
Ca. 5 dl rapsolje
Slik gjør du:
Forvarm ovnen til 190 grader. Skjær et lite kryss nederst på hver tomat. Gjør klar en kjele med kokende vann og en bolle med iskaldt vann (evt. rennende vann fra springen). Kok tomatene i 20 sekunder og avkjøl dem straks i det kalde vannet. Det letteste er å koke tomatene i en liten sil, slik at du enkelt kan flytte dem over. Når de er avkjølt skreller du av skallet. Bruk bollen med det kalde vannet til å skylle fingrene innimellom for å få et bedre grep. Legg tomatene utover en liten ildfast form, i et enkelt lag, og tilsett resten av ingrediensene. Tomatene skal være dekket av olje nesten hele veien opp, så tilsett mer ved behov. Dekk formen godt med aluminiumsfolie og stek tomatene i 30 minutter. Avkjøl og hell de over på et stort glass med lokk. Tomatene holder seg over en uke i kjøleskapet. Den aromatiske oljen kan du gjenbruke til dressinger og steking senere, så ingenting går til spille.