Hjemmelaget müsli med kirsebærsaus

Hjemmelaget musli med kirsebaersaus

Müsli:

(Ett stort glass)

500 g store havregryn

100 g gresskarkjerner

100 g solsikkekjerner

80 g kokosflak, ev. kokosmasse

150 g mandler, grovhakket

80 g rå pistasjnøtter, grovhakket

3 ss olivenolje

2 ss kirsebærsaft

2 ss honning

1 ts flaksalt

1 ts malt kanel

1 ts grovmalt kardemomme

½ ts malt ingefær

10 dadler, grovhakket

30 g tørkede blåbær, ev. annen tørket frukt/bær

Til servering:

Naturell yoghurt

Jordbærsyltetøy

Slik gjør du:

Forvarm ovnen til 160 grader. Bland alt av gryn, frø og nøtter i en stor bolle. Varm opp olje, saft og honning i en liten kjele til det er tyntflytende og vend det godt inn i grynblandingen. Tilsett krydderet og vend alt godt sammen igjen før du sprer det utover en stor stekeplate. Stek müslien til den er gyllen og sprø, ca. 50 minutter. Rør litt rundt underveis. Avkjøl og tilsett dadlene og blåbærene før du heller müslien over på et stort glass med lokk. Server sammen med yoghurt og syltetøy.

Tips! Et par skjeer fruktsaft i müslien gir ekstra god smak!