Eplemostsaus til lammelår
4 personer)
1 ss rapsolje
2 fedd hvitløk
1 sjalottløk, finhakket
1 gulrot, finhakket
1 selleristang, finhakket
2 stjerneanis
2 ss Dijon-sennep
1 ss honning
2 laurbærblader
2 rosmarinstilker
5 dl eplemost
2.5 dl lammekraft
Ca. 50 g smør, skåret i terninger
Flaksalt
Nykvernet pepper
Slik gjør du:
Varm opp oljen på middels varme i en panne. Gi hvitløksfeddene et godt slag og stek dem sammen med sjalottløk, gulrot og selleri til løken har blitt blank. Legg i stjerneanis, sennep og honning og stek det i et minutt til før du tilsetter laurbærblader, rosmarin, eplemost og lammekraft. Har du kraft fra kjøttet heller du i dette nå. La sausen småputre til den er redusert ned til halvparten, sil den og hell den tilbake i kjelen. Pisk smøret inn i sausen for en ekstra blank og fin saus, smak til med salt og pepper og server.