Eplemostsaus til lammelår

Eplemostsaus til lammelar

4 personer)

1 ss rapsolje

2 fedd hvitløk

1 sjalottløk, finhakket

1 gulrot, finhakket

1 selleristang, finhakket

2 stjerneanis

2 ss Dijon-sennep

1 ss honning

2 laurbærblader

2 rosmarinstilker

5 dl eplemost

2.5 dl lammekraft

Ca. 50 g smør, skåret i terninger

Flaksalt

Nykvernet pepper

Slik gjør du:

Varm opp oljen på middels varme i en panne. Gi hvitløksfeddene et godt slag og stek dem sammen med sjalottløk, gulrot og selleri til løken har blitt blank. Legg i stjerneanis, sennep og honning og stek det i et minutt til før du tilsetter laurbærblader, rosmarin, eplemost og lammekraft. Har du kraft fra kjøttet heller du i dette nå. La sausen småputre til den er redusert ned til halvparten, sil den og hell den tilbake i kjelen. Pisk smøret inn i sausen for en ekstra blank og fin saus, smak til med salt og pepper og server.