Vår historie

Vi har presset frukt og bær siden 1936

Bilde fra 50 tallet Askim Frukt -og Bærpresseri

Frukt og bær siden 1936

Tanken om å etablere et fruktpresseri i Askim dukket første gang opp sommeren 1935. Det var et foredrag av professor Misvær, professor i fruktdyrking og fruktkonservering ved Norges Landbrukshøyskole som vekket interessen blant hageeiere og bønder i nærmiljøet. Professoren snakket engasjert om et stort parti epler som var blitt til 227 flasker flytende frukt. Den klare, fine eplesaften fikk mye skryt av Misvær. Professorens direkte oppfordring til å etablere et nytt fruktpresseri i området falt i god jord. I april året etter ble Askim Frukt - og Bærpresseri etablert som et privat andelsselskap, kun for folk fra Askim. Prisen på andelen var 25 kroner. Høsten 1936 ble den første epledrikken tappet fra eget anlegg i et kjellerlokale i Askim.

Barndomsminner

Lukten av innhøsting og dampen fra varme bær som presses til fersk saft. Eller nylaget eplemos. I presseriet hos kan du fortsatt oppleve stemningen, aromaen og følelsen av god, gammeldags pressing av frukt og bær. Oppskriftene, derimot, er av god, gammel årgang.


Tradisjon i generasjoner

Askim Frukt- og Bærpresseri har presset kvalitetsfrukt og bær til safter, mos og geléer i generasjoner. Oppskriftene vi bruker i dag er tradisjonelle, basert på sesongens råstoff. Vi har alltid vært opptatt av rene produkter, fremstilt på tradisjonelt vis fra modne råvarer. Varme flasker, varm saft og korken på umiddelbart etter at saften er tappet bidrar til å bevare den gode smaken, aromaen og kvaliteten. Produktutvikling har resultert i gode, klassiske kvalitetsprodukter av bærsaft og eplesaft, fremstilt av friske, rene råvarer. Opprinnelse og tradisjoner har vært en viktig del av vår virksomhet.


Glassflasken - vår identitet

I 2021 erstattet vi den tradisjonelle glassflasken med en helt ny glassflaske med skrukork. Den "gamle" flasken ble tegnet og produsert ved Moss Glassverk i 1967 og har vært i bruk helt til høsten 2021. Vi liker at en del av historien er med videre. Designet på de nye flaskene ligger derfor tett opp til de gamle, men nå er det skrukork og engangsflasker.