Ovnsbakte kyllingvinger med ripsgelémarinade og ranch-dip

Oppskrift marinade ripsgele

OVNSBAKTE KYLLINGVINGER MED RIPSGELÉMARINADE OG RANCH-DIP

(4 personer)

Tilberedning: 10 minutter. Steketid: ca. 30 minutter.

Ca. 1 kg kyllingvinger

MARINADE:

1 dl ripsgelé

0,5 dl balsamicoeddik

2 ss soyasaus

1 ts chiliflak

1 ts hvitløkspulver

1 ts løkpulver

RANCH-DIP:

1 dl rømme (ev. lettrømme)

1 dl majones (ev. lettmajones)

1 ts sitronsaft/eplesidereddik

1 ts Worcestershire-saus

0,5 ts hvitløkspulver

0,5 ts løkpulver

1 neve finhakkede urter (for eksempel persille, gressløk, oregano)

1 klype salt

TIL SERVERING:

Sprø grønnsaker, for eksempel endive, gulrot, stangselleri og reddik

Slik gjør du:

MARINERTE KYLLINGVINGER:

Forvarm ovnen til 180 grader. Tørk godt av kyllingvingene. Bland ingrediensene til marinaden i en kjele, gi blandingen et oppkok og pisk til alt har smeltet sammen. Reduser varmen og la marinaden putre i et par minutter. Hell den over i en bolle og avkjøl den i et par minutter før du vender kyllingvingene godt inn. Fordel dem utover en ildfast form med skinnsiden opp og bak dem i 30 minutter – pensle marinaden over kyllingen tre, fire ganger underveis. Avslutt stekeprosessen med grillen på 230 grader for en ekstra gyllen og fin stekeskorpe. Server kyllingvingene med ranch-dip og oppskårne grønnsaker.

RANCH-DIP:

Rør sammen alle ingrediensene og smak til med salt. Pynt gjerne med litt ekstra urter.